Sretan Božić!

Božić je vrhunac u životu kako duhovnjaka tako i materijalista. Božić je dan posebno naglašen od duhovnjaka i materijalista. Veoma je naglašen. Materijalisti vide Božić kao vrijeme u kojem će njihova osjetila uživati, u kojem će u materijalnom smislu uživati više nego u ostatku godine, osim možda uoči Nove godine.

Međutim, Božić je vrijeme davanja. To je dan kada se davanje smatra boljim od primanja bar u filozofskom smislu. Čak i među materijalistima postoji izreka, „ Davanje je bolje od primanja“. Dakle u tom smislu, Božić je vrlo dobar jer tako nešto ističe. Da je davanje bolje od primanja.

Naravno sada to nije slučaj. Sada nam kažu, „Darujte sami sebi poklon za ovaj Božić! Davanje je bolje od primanja. Ali davanje i primanje skupa je još i bolje. Davanje je bolje od primanja, ali zašto uspoređivati ovo dvoje kada možete imati i jedno i drugo? Možete sami sebi dati poklon! Tada ćete imati i radost davanja i radost primanja.“

Ali još uvijek, za mnoge je Božić, čak i za materijaliste, vrijeme davanja drugima. I ovo je dobro. Kao što smo već rekli, divno je… rođenje Isusa je tako divno da čak i materijalisti doživljavaju bar malo zadovoljstva od davanja. I to je dobro. Ali u tom davanju i primanju, najvrjedniji poklon je onaj koji vam daje užitak i zadovoljstvo na duhovnoj platformi.

Želimo vam Sretan Božić i Novu godinu u najdubljem smislu!