Pozdrav suncu

Započinjemo iz pozicije stajanja. Dok udišete podignite ruke gore, istegnite se. Izdahnite tako da se preklopite prema naprijed. Pokušajte zadržati vaše noge i leđa uspravnima. Sada svoje ćelo dovedite do svojih koljena. Zakoračite prema natrag sa svojom desnom nogom, zadržite ga ravnim na trenutak.

Dozvolite vašim bokovima da potonu malo. Svoje desno koljeno spustite na pod. Podignite se i istegnite, nježno gurnite vaše lijevo koljeno i kukove naprijed. Sada se okrenite u lijevo, zakačite svoj desni lakat za lijevo koljeno, obje svoje ruke na lijevi kuk i okrenite se u lijevo – pogledajte u natrag. Kako se budete vraćali stavite svoje ruke na strunjaču i zakoračite natrag svojom lijevom nogom.

Ovo je poza psa u kojoj ste okrenuti prema dolje – zadržite svoje noge i ruke uspravnima, gurnite svoje pete dolje, podignite svoja bedra, spustite prsa, gurnite cijelo tijelo u natrag. Sada svoje tijelo spustite u poziciju štapa. Zadržite svoje tijelo nad strunjačom i onda ga podignite u poziciju psa okrenutog prema gore. Spustite ramena, isprsite se. Dozvolite vašim bokovima da potonu dolje.

Sada se vraćamo na poziciju psa koji je okrenut prema dolje i onda ćemo zakoračiti naprijed svojom desnom nogom. Svoje desno stopala stavite između svojih ruku. Zadržite se u ovoj poziciji na trenutak. Podignite se i rastegnite svoje ruke. Gurnite svoje desno koljeno i kukove naprijed. Okrenite se u desno. Svoj lijevi lakat stavit uz desno koljeno i okrenite se u desno pogledom u natrag.

Vratite se, obje ruke stavite na strunjaču, napravite korak naprijed tako da se nagnete u naprijed. Kao prvo ispravite noge i leđa i držite ih ispravljene, svoj stomak dovedite do svojih bedara, a svoje čelo do svojih koljena. Podignite se dok udišete, istegnite se. Završavamo sa namaste pozicijom. Svaki „Pozdrav suncu“ počinjemo sa suprotnom nogom.