Joga kao avantura

Moja avantura s jogom je započela prije mnogo, mnogo vremena. Prakticiram jogu svaki dan, i danas vam mogu reći da je vrijedno truda.

Joga kao avantura je jako privlačna. U svom životu sam imao puno avantura. Jedna od najljepših avantura je kada sam upoznao svoju suprugu. Sve do danas mi živimo skupa i prakticiramo jogu zajedno. I ta avantura nije samo u vježbama koje radimo. Ta avantura je kada nam se prošire vidici. Kada dodirnemo najdublji smisao joge, samoostvarenje i duhovno razumijevanje.

Najveća avantura je kada shvatite tko ste u stvari. Kada shvatite da to materijalno tijelo niste vi. To je predivno. I kada idete još dublje i shvatite da vaš um niste vi također. Idete još dublje i dublje, do nivoa kada počinjete shvaćati da vi pripadate potpuno različitoj energiji, vi ste po prirodi duh. Vi također pripadate potpuno različitom svijetu. I ovu avanturu ne možete usporediti sa bilo čim što možete imati na materijalnom nivou. Dakle pozivam svih na najveću avanturu. Postepeno možete shvatiti vašu pravu prirodu, vašu poziciju i što trebate napraviti da biste bili sretni.

Dobrodošli u našu joga školu.

Hvala vam lijepa.